Hilde Crevits uit haar afschuw: "Mijn haren komen ervan overeind"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) heeft op haar Facebook-pagina haar "afschuw, onbegrip en verontwaardiging" uitgedrukt over de dood van Jozef Chovanec, de jonge vader die in een politiecel om het leven kwam.

"Mijn haren komen overeind bij het zien van de huiveringwekkende beelden van het politieoptreden in Charleroi. Een man die aan handen en voeten geboeid is, zo hard en meedogenloos aanpakken dat zijn dood erop volgt. Geen context, geen voorgeschiedenis, geen omstandigheden kunnen zulk mensonwaardig optreden goedpraten. We mogen dit als rechtsstaat nooit tolereren", schrijft Crevits.

Ze wijst op de waarde van een mensenleven: "Het doet onverdraaglijk veel onrecht aan de absolute waarde van een mensenleven. Het doet onverdraaglijk veel onrecht aan het leed van de vrouw, de kinderen en de nabestaanden van de overledene."

"Maar het doet evenzeer onnoemelijk veel onrecht aan de duizenden politieagenten en veiligheidswerkers die elke dag met veel professionaliteit en plichtsbewustzijn hun moeilijke job uitoefenen volgens de regels van de wet."