Iedereen wil de btw op energie naar beneden, behalve de politiek: “Iedereen heeft recht op verwarming”

door: BVDO
belasting geld
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Nu de energiekosten fel stijgen klinkt de oproep steeds luider om de btw op energie te verlagen van 21 naar 6 procent.

De regering houdt echter voet bij stuk dat een btw-verlaging er niet komt. Wij vroegen onze lezers of zij de btw-verlaging nodig vinden. Een greep uit de reacties...

“Ja, is toch geen luxeproduct en velen zitten in de kou en het donker want alle besparingstips zijn opgebruikt! Als de regering ook deze btw gebruikt om de put te vullen die ze zelf gedolven hebben, moeten ze hun begroting maar opnieuw bekijken en het geld terughalen waar ze het uitgedeeld hebben!”

“Ja, veel gezinnen zullen in de kou zitten deze winter. Ze zullen bang zijn om te verwarmen, bang zijn dat ze de eindrekening niet kunnen betalen. Verlaag hun lonen en geef iets terug aan de mensen. Uiteindelijk is energie geen luxeproduct maar een basisbehoefte!”

“Ja natuurlijk. En als ze bang zijn dat de rijken er ook van profiteren, is de oplossing nochtans niet moeilijk. Als ze de belastingdienst contacteren en vragen wie in aanmerking komt, met één klik weten ze alles.”

“Wat je dagelijks nodig hebt, het is schandalig dat ze 21% btw rekenen.”

Ja zeker en zeer snel zelfs. Anders gaan er veel mensen het niet meer kunnen betalen behalve de rijken, die trekken het zich niet aan.

“Tuurlijk maar dan voor iedereen.”

“Ja, want dit heeft iedereen nodig en iedereen heeft recht op een waardig leven, dus ook verwarming en water.”

“Ja en al die andere illegale heffingen die ze op elektriciteit uitgevonden hebben. Weg ermee.”

“Zeker weten, het is een basisrecht hoor. Iedereen heeft gas en elektriciteit nodig en de gezinnen met lage lonen die komen zo al niet toe. Dat ze eerst eens bij de wel verdienende mensen gaan en bij de politici.”

“Ja!!!! Maar ze gaan het dan ergens anders moeten gaan zoeken. Dat kan toch niet anders met zoveel coronaschulden.”

“Ja, het wordt tijd dat ze voor de gewone mensen ook eens iets doen.”