"Ik begrijp niet dat experten en politici eens niet zeggen: 'We zaten ernaast'"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De coronacijfers pieken en er is de nieuwe en meer besmettelijke omikronvariant. Toch vermindert het draagvlak bij de bevolking om zich aan opnieuw strengere maatregelen te houden. Gerolf Annemans (Vlaams Belang) meent te weten hoe dat komt.

Volgens Gerolf Annemans is het vertrouwen van een deel van de bevolking in de regering en de experten vermindert omdat ze nooit toegeven dat ze fouten hebben gemaakt. "Ik zou veel meer bekentenissen afleggen als er iets echt fout zou gezeten hebben", vertelt hij in De afspraak op vrijdag.

"Ik begrijp werkelijk niet hoe de regering en ook de experten niet in een moment van eerlijkheid af en toe eens zeggen: 'We zaten er volledig naast, die mondmaskers zijn natuurlijk wel noodzakelijk, die vaccins blijken niet lang genoeg te werken'."

"Dan zou men veel meer draagvlak hebben kunnen creëren. Het is omdat er zoveel leugens, zoveel vergissingen, zoveel domme flaters zijn begaan, dat het vertrouwen weggeëbd is. Ik zou op een andere, eerlijkere manier met de mensen omgaan. De overheid zou dan meer respect gekregen hebben", meent Annemans.