Interessante voorstellen: "Gratis internet en eerlijke energieprijzen"

door: STS
Internet - laptop
Afbeelding bron: Pixabay

CD&V wil het in de Grondwet ingeschreven recht op een menswaardig leven uitbreiden met het recht op toegang tot internet.

Kamerlid Jan Briers heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend. "Internet is tegenwoordig een basisrecht. Het geldt de facto als voorwaarde om volwaardig deel te kunnen nemen aan de samenleving."

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Wat zou jij ook opgenomen willen zien worden in de Grondwet?" Een greep uit de voorstellen:

"Basisbehoeften zoals elektriciteit, stookkosten, water... aan 6% btw", stelt Ingrid voor.

"Het halveren van de salarissen in de Wetstraat", zegt Alex.

"Het recht op eerlijke politici en eerlijke energieprijzen", vindt Johan.

"Pensioen op 58 jaar, na 40 jaar werken", stelt Peter voor.

"Dat een verkiezingsuitslag gerespecteerd wordt, ongeacht wie wint, rechts of links. En dat iedereen voor zichzelf mag beslissen wat er wel of niet in zijn lichaam komt, zonder door politici gediscrimineerd te worden of als een halve crimineel gezien te worden", schrijft Thierry.

"Het opheffen van de politieke onschendbaarheid en het plafonneren van politieke verloningen op een lager en meer aanvaardbaar niveau", zegt Dirk.

"Alle atleten op dezelfde manier belastingen laten betalen. En niet langer voetballers met hun hoge lonen minder belastingen laten betalen", stelt Jenny.

"Internet gratis voor iedereen, want het is niet meer weg te denken uit ons leven", zegt Eddy.

"Dat geen enkele partij mag uitgesloten worden na verkiezingen. Dus een verbod op het cordon sanitaire", schrijft Patrick.

"Recht op elektriciteit en gas als basisbehoeften, aan een bevroren minimumtarief, zonder verdoken belastingen", oppert Luc.

"Men zou kunnen beginnen met te respecteren wat er al in staat: vrijheid van meningsuiting, recht op privacy, recht op gelijke behandeling. Onder het mom van corona worden deze grondwettelijke rechten met de voeten getreden", vindt Barbara.