Jan Jambon geeft toelichting bij quarantaine-controle van reizigers: "Dat zijn geen misdadigers hé"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

De regeringen in ons land raden ten stelligste af om naar het buitenland te reizen. Wie toch naar een rode zone reist, kan gecontroleerd worden. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) geeft toelichting.

"We hebben nu al een eerste stap in een betere controle gezet voor de mensen die terugkomen van het buitenland. Een vraag die wij dikwijls kregen was dat mensen het formulier hadden ingevuld, maar dat ze er daarna niets meer van hebben gehoord", aldus Jan Jambon in De Zevende Dag.

"Die gegevens zullen nu doorgespeeld worden aan de lokale overheden zodanig dat er controle kan gebeuren op mensen die eigenlijk in quarantaine zouden moeten zitten."

"Dat zijn geen misdadigers hé, dat is geen harde controle. Maar er kan bijvoorbeeld iemand van het OCMW langsgaan om te zeggen: 'U bent in quarantaine, moeten wij geen boodschappen voor u doen ofzo'."

"Alles vertrekt vanuit burgerschap. Als we allemaal gaan zoeken naar de mazen in het net, hoe kan ik het voor mij comfortabeler maken, dan gaan we er niet geraken."