Jan Jambon haalt zich woede op de hals met uitspraken: "Geen respect voor onze sector"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zich de woede van heel wat onderwijzers op de hals gehaald.

Jambon had het vrijdag tijdens de persconferentie na afloop van het Overlegcomité over de kerstvakantie, die met een week verlengd wordt voor het kleuteronderwijs en het lager onderwijs.

Niet zo erg, stelde Jambon, omdat er tijdens die laatste week toch niet veel gedaan zou worden. "Laat ons eerlijk zijn, dat is een week met weinig pedagogische impact", klonk het.

"Ik herinner mij - en ik zie het nu ook bij mijn kleinkinderen - dat dat toch eerder weken zijn met een kerstfeestje hier en nog wat voorlezen daar."

"Geen respect"

Gunter Aerts, directeur van een lagere school uit Puurs-Sint-Amands, reageert boos. "Uw uitspraken tonen aan dat u geen respect heeft voor deze sector en hun professionaliteit niet eens erkent", schrijft Aerts in een opiniestuk voor de VRT.

"Deze minachtende toon weegt voor een onderwijsprofessional zwaarder dan eender welke coronamaatregel."

"U schoffeert als spreekbuis voor heel Vlaanderen een hele sector. Niet door uw maatregelen, maar door uw houding en taalgebruik."

De woordvoerder van Jambon reageerde dat de minister-president niet wilde schofferen. "Hij heeft net veel respect voor leerkrachten."

Download nu de gratis app van Redactie24