Jean-Marie Dedecker over militair Jürgen Conings: "Het is beschamend"

door: MRO
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker heeft zich in de Kamer opgewonden over het feit dat de geradicaliseerde militair maar niet gevonden wordt en dat hij, ondanks men weet had van zijn extremistische ideeën, toch bij het wapenarsenaal kon.

"Ik weet niet of ik moet lachen of huilen, omdat wij een militair hebben die zo goed getraind is dat de rest van het leger hem zelfs niet vindt. Het is beschamend." Jean-Marie Dedecker richtte zich tot minister van Defensie Ludivine Dedonder.

"Ik weet niet of ik moet lachen of huilen, omdat iemand die twee keer een tuchtstraf kreeg wegens extremistische ideeën, die daardoor zijn job bij de militaire politie al verloor, die daardoor werd opgepakt door de politie en verhoord door het parket en die op de lijst staat van de Veiligheid van de Staat, een loper krijgt om in het wapenarsenaal binnen te gaan."

"Mevrouw de minister, kan u mij uitleggen hoe iemand vier antitankraketten, een P90-automatisch geweer, een handvol granaten, tweeduizend kogels, een handgeweer en een kogelvrije vest ongezien en ongecontroleerd kon meenemen? Kan u mij vertellen waarom de camcorder niet werkte en die man niet is gefilmd in ons leger?"