Joachim Coens weet wat er moet veranderen bij CD&V: "Dan zullen mensen voelen dat we goed bezig zijn"

door: STS
Joachim Coens
Afbeelding bron: Photonews

CD&V hield zaterdag een (digitaal) vernieuwingscongres. Bij de christendemocraten is het alle hens aan dek, want in de peilingen doen ze het niet goed.

Zo zou CD&V slechts 10,7% van de kiezers weten te overtuigen indien er op dit moment verkiezingen gehouden zouden worden.

"Ik begrijp de kwaadheid van de mensen vandaag in de samenleving. Er is nog veel werk. Vandaar dat dit soort congressen belangrijk zijn", zei voorzitter Joachim Coens op VTM.

"De zorgen van de mensen, daar moet het over gaan. Dat gaat over hun inkomen, hun veiligheid en hun gezondheid. Die lijn moet keihard doorgetrokken worden. En dan zullen de mensen voelen dat we goed bezig zijn."

"Waarschijnlijk moeten we duidelijker stellen waarvoor we gaan, voor wie we gaan... Dat was eigenlijk ook de bedoeling van dit congres. Om duidelijk te maken: wij zijn er voor u."

"Iedereen spreekt veel over uitzonderingen, maar wij willen voor de regel gaan; voor de mensen die hun best doen, die hun verantwoordelijkheid nemen in het leven en het op veel vlakken moeilijk hebben. Omdat ze geen huis kunnen hebben, omdat ze niet zeker zijn over hun pensioen, omdat hun gezondheid bedreigd is."

Registratierechten

CD&V pleit er zo bijvoorbeeld voor om de registratierechten voor de enige eigen wonen naar nul te brengen.