Kritiek nadat Sammy Mahdi 'Make Up Your Mind' wint: "Jammeren dat niemand hen nog serieus neemt"

door: MRO
sammy mahdi
Afbeelding bron: VTM

Sammy Mahdi, voorzitter van cd&v, zorgde voor de verrassing van de avond toen bleek dat hij Cindy Envy was in het VTM-programma 'Make Up Your Mind'. Vooral vanuit N-VA en Vlaams Belang klinkt kritiek op zijn deelname aan het programma.

"Het was een ongelofelijk avontuur. Ik sta niet iedere dag op hakken van 20 cm. Dat was echt pittig, maar vooral heel plezant om te doen. Je moet je er gewoon in smijten en hopen dat je niet valt. Dat is bij deze gelukt", reageerde Sammy Mahdi bij VTM.

Peter De Roover, fractieleider in de Kamer voor N-VA, spaart de kritiek niet. "Ooit werd meer gelijkheid nagestreefd door ‘volksverheffing’. Via ‘eliteverzakking’ kan natuurlijk ook en is wellicht een gemakkelijker pad."

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ziet dat de politici op deze manier hun geloofwaardigheid verliezen. "Dat is exact dezelfde politieke elite die, in de bevriende media, jammert waarom niemand hen nog serieus neemt."

Waarom nam Sammy Mahdi deel aan 'Make Up Your Mind'?

Sammy Mahdi heeft met een duidelijke reden deelgenomen aan het VTM-programma. "Dat ik hieraan meedoe heeft alles te maken met de tijden waar we vandaag in leven. Wat we nu hebben gedaan is in een staat in de Verenigde Staten gewoon verboden."

"Ook in veel Europese landen wordt vaker de vraag gesteld of mensen dit wel mogen dragen en of je verliefd mag zijn op iemand van hetzelfde geslacht. Vele rechten die we vandaag hebben, lijken voor ons vanzelfsprekend, maar dat is het niet."