Lorin Parys dient Conner Rousseau van antwoord: "Politiek niveau van Tiktok"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Lorin Parys, ondervoorzitter van N-VA, heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau van antwoord gediend. Alles draait rond de discussie over het loonoverleg. 

Een indexverhoging van 2,8% en een loonmarge van 0,4% volstaat niet voor de vakbonden. Conner Rousseau zei in Terzake dat hij zelfs de uitkering van dividenden wil blokkeren.

"Ik krijg aan Deborah, de kassierster in de winkel niet uitgelegd dat als er winsten worden gemaakt, winsten die naar de aandeelhouders gaan, geen hoger loon kan gaan naar Deborah. Geen loonopslag voor hen, betekent voor Vooruit geen dividenden voor de aandeelhouders."

Lorin Parys is helemaal niet akkoord en dient Conner Rousseau van antwoord door zelf even in de huid van de eigenaar van een buurtwinkel te kruipen.

"Ik krijg aan Peter, eigenaar van buurtwinkel die zich tijdens COVID minimumloon uitkeerde om Deborah te kunnen betalen, niet uitgelegd dat hij het weinige dat overschiet niet mag uitkeren als dividend omwille van politiek op het niveau van Tiktok."

Parys wijst daarbij op het feit dat kassierster wel al beloond werden. "En trouwens, Deborah heeft als kassierster een Coronapremie van 1.000 euro netto gekregen en 7 extra verlofdagen."