Meyrem Almaci kan niet langer zwijgen over Jürgen Conings en Vlaams Belang

door: STS
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Meyrem Almaci, voorzitter van Groen, heeft haar mening gegeven over de duizenden aanhangers die de ontspoorde militair Jürgen Conings steunen.

50.000 mensen steunden Conings op een inmiddels verwijderde Facebook-pagina. "Het is verontrustend. Maar ik kan niets zeggen over die 50.000 mensen, want ik ken ze niet", zei Almaci in 'Villa Politica'.

"Maar het is natuurlijk verontrustend dat woorden zo'n sfeer creëren dat je zo'n polarisering krijgt dat het lijkt alsof voor de ene Jürgen Conings een held is, terwijl het uiteindelijk een militair is die met zware wapens heel veel mensen heel veel angst bezorgt."

Vlaams Belang

Almaci haalde zonder de partij bij naam te noemen ook uit naar Vlaams Belang.

"Als we zien dat er in het Vlaamse en Federale Parlement een politieke partij is die de virologen als sadisten beschrijft en als je dan weet dat die een van de doelwitten zijn, dan zijn we toch wel op een punt beland waarop je mag zeggen: woorden doen ertoe."

"Vrijheid van meningsuiting is een van de universele rechten van de mens, en dat moet gegarandeerd blijven. Je mening kunnen uiten is één ding, maar systematisch oproepen tot haat en geweld, dat is de grens. En die grens moeten we bewaken."