Meyrem Almaci kan zich niet meer inhouden en wijst partij met de vinger: "Het moet me van het hart"

door: STS
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Groen-voorzitter Meyrem Almaci vindt dat er op Vlaams niveau te weinig groene en sociale ambitie getoond wordt. Ze wijst op Twitter met de vinger naar N-VA.

"Het moet me van het hart. Of het nu gaat over gascentrales, btw op energie of een slimme kilometerheffing: het bochtenwerk (voor, tegen…) van N-VA hoort eerder thuis op het F1-circuit dan in de politiek. Het is eenvoudig: zonder visie blijf je rondjes draaien tot je uiteindelijk crasht."

"Het federale niveau doet wat kan: offshore windenergie hoort bij de internationale top, investeringen in waterstof en het spoor… Maar veel hefbomen liggen Vlaams en daar schort het: de zonnemarkt is ingestort, onze huizen zijn bij de slechtst geïsoleerde van de EU, idem voor warmtepompen."

Energiefactuur

"De Vlaamse regering haalt haar eigen - te lage - klimaatdoelen niet: het resultaat van jaren non-beleid. Ook nu: ze kiest ervoor om mensen te laten worstelen met hun factuur: de 22% heffingen (bijna een kwart!) worden niet verlicht. Dat is een keuze, maar stop dan met wijzen naar een ander."

"Regeren is niet dicteren wat een ander moet doen, regeren is zelf het voortouw nemen. Dat is wat wij federaal doen. Het is bizar dat uitgerekend de Vlaams-nationalisten enkel naar federaal kijken voor groene en sociale ambitie. Waar is de Vlaamse fierheid gebleven?"

Zonnepanelen

"Er is zoveel mogelijk: in Nederland groeit de zonnepanelensector met 173%! Ook windenergie is een enorme groeimarkt (om 6 u vanmorgen kostte windenergie… 0 euro). Kiezen voor 100% hernieuwbare energie is het beste voor planeet en portemonnee", aldus Almaci.

Download nu de gratis app van Redactie24