Minister Crevits maakt werken lonender: “Ruim 700.000 Vlamingen zullen er kunnen van genieten”

door: WVDS
Hilde Crevits
Afbeelding bron: Photonews

Hilde Crevits (CD&V), Vlaams minister van Werk, erkent dat de kloof tussen werken en niet werken voor sommige jobs te klein is. Daarom zullen 700.000 Vlamingen op het einde van dit jaar voor het eerst een jobbonus ontvangen.

“Er zijn jobs waarin de kloof tussen werken en niet werken absoluut te klein is. Vandaar dat we met de Vlaamse regering werk gemaakt hebben van een jobbonus.”

“Op het einde van het jaar zal die voor de eerste keer uitbetaald worden. Ruim 700.000 Vlamingen zullen er kunnen van genieten”, benadrukt minister Crevits bij Redactie24.

“De kleinste lonen krijgen het meest. Wie een brutoloon heeft tussen 1.800 en 2.500 euro per maand kan maximaal 600 euro extra krijgen. We doen dat om werken meer lonend te maken.”

Verder wil de minister langdurig zieken op een flexibele manier naar de arbeidsmarkt brengen. “De grootste groep mensen die geen job heeft, zijn de langdurig zieken.”

“Het is voor mij een persoonlijke strijd om nog soepeler om te gaan met progressieve tewerkstelling. Dat is vandaag nog niet flexibel genoeg.”

“Het is een aan of uit knop, je werkt of je bent ziek. Dat terwijl mensen die langdurig ziek zijn best nog heel veel capaciteiten hebben om mee te renderen. In een aantal omstandigheden moeten we hen misschien toelaten om de uitkering voor een tijdje te laten samenlopen met het loon.”

Bekijk het gesprek met Hilde Crevits in onderstaande video.