MR-voorzitter Bouchez reageert na dreigement van Francken over coalitie met Vlaams Belang

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Terwijl koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) probeert een regering op de been te brengen, krijgt hij de publieke steun van zijn Franstalige collega Georges-Louis Bouchez (MR). Die plaatste een duidelijke boodschap op twitter na een eerdere uithaal van Theo Francken (N-VA).

Egbert Lachaert maakt opnieuw werk van een Vivaldi-coalitie met liberalen, socialisten, groenen en christen-democraten. De vraag is echter of CD&V aan boord wil komen.

Intussen voert men nu al fors oppositie tegen een mogelijke Vivaldi-coalitie bij N-VA. De partij van Bart De Wever dreigt immers op de oppositiebank te belanden op een cruciaal moment, wanneer beslissingen moeten worden genomen om te herstellen van de coronacrisis.

"Paars-groen is geel-zwart in 2024", zo vuurde N-VA-kopstuk Theo Francken dinsdag een kanonskogel van formaat af. Een flinke waarschuwing richting de andere partijen om geen coalitie zonder N-VA te vormen. Anders zal N-VA na de volgende verkiezingen een meerderheid kunnen vormen met Vlaams Belang.

Georges-Louis Bouchez steunt zijn liberale collega Egbert Lachaert en dient Theo Francken van antwoord.

"Keuze is niet tussen ontmanteling van het land vandaag of overwinning van Vlaams Belang in 2024. Ons land verdient en zal een toekomst hebben met een efficiënte staat, voor de bevolking. Bouwen & verbinden in plaats van te verdelen!"