Na Conner Rousseau haalt nog een Vooruit-kopstuk uit naar Roma: "Zijn geen slechte mensen, maar..."

door: STS
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Na gewezen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is er nog een kopstuk van de Vlaamse socialisten dat zich uitlaat over de Roma. Het gaat om Louis Tobback.

Tobback zat kort nadat Rousseau in de problemen kwam door uitspraken over Roma in het tv-programma 'C’est pas tous les jours dimanche' op RTL-TVi. Aan de gesprekstafel zat ook een afgevaardigde van de Roma uit Sint-Niklaas, de thuisstad van Rousseau.

"Ik heb die man gezegd: 'Ik ken geen enkele burgemeester met Roma op zijn grondgebied die er geen ambras mee heeft gehad'", onthult Louis Tobback in een interview met het weekblad Knack.

Ook in Leuven, waar Tobback gedurende vele jaren burgemeester was, kende hij de nodige problemen met de Roma-gemeenschap, zegt hij. Nu en dan moest hij afgevaardigden op het matje roepen. "Als de huurachterstand te hoog was opgelopen of bij andere problemen, riep ik de chefs bij mij. Ze kwamen dan in hun beste kostuum naar het stadhuis, ik ontving hen in onze mooiste zaal en schold hen daar de huid vol."

"Het zijn geen slechte mensen. Ze hebben gewoon een andere cultuur. Vandaar dat er problemen zijn met de omwonenden", besluit Tobback.

Volg Redactie24 nu op Instagram