Nieuw Overlegcomité komt er snel aan en belooft interessant te worden

door: STS
Frank Vandenbroucke en Alexander De Croo - Overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Er staat opnieuw een Overlegcomité op de planning om de situatie rond het coronavirus te evalueren en bij te sturen. Mogelijk komen er versoepelingen.

Het tweede Overlegcomité van het jaar zal op vrijdag 21 januari plaatsvinden. De belangrijkste nieuwigheid wordt de invoering van de langverwachte coronabarometer.

Die zal met de kleurcodes groen, oranje en rood werken. Er zal daarbij gekeken worden naar hoeveel coronapatiënten er in de ziekenhuizen liggen. De exacte drempels moeten nog bepaald worden.

Alle sectoren krijgen zo meer duidelijkheid en perspectief over wat er te gebeuren staat indien de epidemie aan kracht wint of aan kracht verliest.

Het zal nu afwachten zijn in welke kleurcode we van start gaan. Maar zelfs bij kleurcode rood zouden er al enkele versoepelingen worden doorgevoerd.

Een beperkt aantal voetbalsupporters zou de matchen opnieuw mogen bijwonen in de stadions, en ook liefhebbers van het veldrijden mogen hun favorieten weer in levenden lijve gaan aanmoedigen, meldt HLN.

Bij indoor activiteiten, van sport tot bioscoop of theater, zou de capaciteit van de zaal in overweging genomen worden om te bepalen hoeveel personen er tegelijk binnen mogen.

Mee met het nieuws? Download nu de gratis app van Redactie24