Onbegrip en boosheid na Veiligheidsraad: "Aanmodderen tot het fout loopt en dan lockdown"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Er is bijzonder veel onbegrip en kritiek na de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Op sociale media overheerst het gevoel dat de coronamaatregelen versoepeld worden op een moment dat het virus hevig woedt. Bovendien was het opnieuw niet duidelijk voor sommigen.

Professor Huisartsgeneeskunde Dirk Devroey vraagt zich zelfs luidop af of hij een deel van de veiligheidsraad heeft gemist. "Heb ik een deel van de Veiligheidsraad gemist? België kleurt vandaag rood maar beleid kondigt alleen versoepelingen aan en legt verantwoordelijkheid bij de burger."

Het gevoel dat de politici geen daadkracht tonen en de bal in het kamp van de burger leggen, leeft bij heel wat mensen.

De bekende econoom Paul De Grauwe verwoordt het als volgt: "Zoals het past in het land van het surrealisme worden regels versoepeld wanneer Corona epidemie exponentieel toeneemt."

"Geniaal: een referentiecijfer van 5 in plaats van een bubbel van 5. Je hoort het gejuich van Leuven tot Gent", schrijft econoom Geert Noels op Twitter. "Het Belgische Covid19-beleid bestaat niet. Het is aanmodderen tot het grondig fout loopt, en dan lockdown met alle pijn van dien."