Jambon voelt zichzelf niet belangrijk genoeg: "Onze tijd komt nog"

door: BVDO
Jan Jambon
Afbeelding bron: Photonews

Sinds de komst van de nieuwe regering gaat alle aandacht naar het Overlegcomité. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) voelt zich niet belangrijk genoeg in dit orgaan. 

Binnen de N-VA zouden er stemmen opgaan dat de N-VA zich tijdens de coronacrisis onvoldoende laat gelden. Vooral Vlaams minister-president Jan Jambon zou zich niet genoeg laten gelden. "Mijn analyse is ook dat ik niet genoeg uit de verf kom in de Covid-crisis", zegt Jambon in Het Laatste Nieuws. 

Het belang ligt nu vooral bij premier Alexander De Croo (Open VLD) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Over de nationale Veiligheidsraad, zoals onder premier Sophie Wilmès (MR), wordt niet meer gesproken. “Omdat de focus naar het Overlegcomité gaat en omdat we - ik herhaal - weinig bevoegdheden hebben.” 

De aandacht ligt vooral op de relance in Vlaanderen. “Wel om steunmaatregelen te nemen, en dat hebben we gedaan. De crisis is nog niet onder controle, maar als we aan het relancebeleid beginnen, komen we nog wel uit de verf. Onze tijd komt nog wel.”