Opschudding in Vlaams Parlement: "Zeveraar! ZEVERAAR!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Er was woensdag opschudding in het Vlaams Parlement. Minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) en Bruno Tobback (Vooruit) gingen met elkaar in de clinch.

Minister Brouns had het woord en haalde daarbij uit: "Collega Tobback, u bent tegen de landbouw, dat is voor mij duidelijk. U bent tegen de duurzaamste en efficiëntste landbouw. U wil die afbouwen."

"Ik stel vast dat wij de duurzaamste, meest performante en efficiëntste landbouw hebben in Vlaanderen, en dat u die wil afbouwen. Dat heb ik vastgesteld." Daarop schreeuwde Bruno Tobback meermaals richting Brouns: "Zeveraar! Zeveraar!"

"Triest niveau van Bruno Tobback van Vooruit, dat de vorige versie van het stikstofdecreet mee ging goedkeuren (waarin het onder andere niet mogelijk was om aflopende vergunningen te verlengen)", schrijft Karl Lauwers, raadgever bij het kabinet van Brouns, op X.

"'Zeveraar' is het enige wat hij kan roepen. Is dat het niveau dat we mogen verwachten van parlementsleden?"

Voorzitter Liesbeth Homans moest de gemoederen bedaren en wees iedereen erop dat minister Brouns het woord had. Het hele tafereel is te zien in onderstaande video.