Opvallende eis na stoelincident met Louis Michel en Ursula von der Leyen

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Europese vrouwenorganisaties hebben een brief gestuurd naar de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel om zijn ontslag te vragen.

Michel kwam vorige week in een storm van kritiek bij een bezoek aan de Turkse president Erdogan. Er waren slechts twee stoelen voorzien, terwijl ook Europese Commissievoorzitter Ursula von der Leyen met Michel mee op bezoek ging.

Michel kreeg enorm veel kritiek omdat hij zomaar op de stoel ging zitten en niks ondernam omdat von der Leyen als vrouw geen stoel kreeg van de Turkse president die het niet nauw neemt met vrouwenrechten.

Volgens de organisatie Fondation Millenia die gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen nastreeft, maakte Michel hierbij grote fouten die een slag zijn in het gezicht van alle vrouwen. “Dit is in strijd met de diplomatie, de Europese Unie en de mensenrechten, in het bijzonder de rechten van vrouwen”, klinkt het in een open brief aan Michel.

Michel gaf een woordje uitleg over het incident, maar daar neemt de organisatie geen genoegen mee. “Als we die drie grote fouten in beschouwing nemen, is het vanzelfsprekend dat zwakke excuses de politieke leemte niet oplossen die u voor de EU hebt veroorzaakt tegenover de burgers en de wereld. We vragen dus uw ontslag als voorzitter van de Europese Raad.”