Overlegcomité afgelopen: Dit is er beslist over de coronamaatregelen

door: STS
Alexander De Croo overlegcomité
Afbeelding bron: Photonews

Het vervroegde Overlegcomité over de coronamaatregelen is afgelopen. Het 'buitenplan' dat op 1 april moest ingaan, met versoepelingen zoals kleine evenementen in de buitenlucht, en de heropening van de pretparken, is uitgesteld.

De cijfers zijn te slecht om deze versoepelingen door te kunnen laten gaan. "We gaan de pauzeknop indrukken. We kunnen die versoepelingen niet laten doorgaan", zei premier Alexander De Croo.

De jeugdkampen in de paasvakantie zullen in aangepaste vorm wel kunnen doorgaan. Zo zullen er maximaal tien personen aanwezig mogen zijn en zijn overnachtingen uit den boze.

"We willen perspectief houden voor na de paasvakantie. Het is nog steeds de bedoeling dat we op 19 april de scholen volledig kunnen openen. Maar dan moeten de cijfers beter zijn, en dat is een opdracht voor ons allemaal, door onze contacten te beperken."

Onderwijs

De ministers van Onderwijs moeten tegen maandag met een lijst van maatregelen komen die ervoor zorgen dat het aantal besmettingen in de scholen zoveel mogelijk gereduceerd wordt. "Dat zijn maatregelen die zo snel mogelijk moeten ingaan", aldus De Croo.

Telewerk

"Telewerk blijft een verplichting. Voor werknemers die niet kunnen telewerken zullen we vanaf maandag een doorgedreven vorm van testing aanbieden, in bedrijven en in openbare diensten."