Politiek expert is nu wat opgevallen aan Sammy Mahdi: "Je ziet een patroon"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Politicoloog Carl Devos merkt dat cd&v-voorzitter Sammy Mahdi zijn partij probeert te profileren door van het extra kindergeld een breekpunt te maken binnen de Vlaamse regering.

"Je ziet wel een patroon. Vorige week was het zijn minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, die een advies aan het FANC vroeg over de sluiting van Doel 3. Iedereen zegt dat dat op verzoek van Mahdi gebeurde", zei Devos in 'Terzake'.

"Iedereen zag daar de hand van Mahdi in, die eigenlijk zijn partij wou positioneren in de discussie over de kernuitstap."

"De regering, de ministerambten, worden eigenlijk gebruikt binnen de partijstrategie. En het is de partij en de partijstrategie die belangrijker zijn dan het regeringswerk en dan de stabiliteit in de regering."

"Dat wordt toegeschreven aan Sammy Mahdi, omdat hij als grote verlosser van zijn partij is binnengehaald als vervanger van Joachim Coens."

"De jongste peilingen geven niet aan dat het geweldig gaat met cd&v, dus iedereen ziet in hetgeen nu gebeurt de kwade hand van de particratie."