Premier De Croo doet belangrijke oproep: "Als we een lockdown willen vermijden"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Premier Alexander De Croo (Open Vld) noemt de situatie rond het coronavirus zorgwekkend. Hij roept iedereen op om voorzichtig te zijn, om een nieuwe lockdown te vermijden.

"De alarmsignalen staan op rood. We zien dat we bijzonder veel besmettingen hebben in ons land. We zien ook dat het aantal bezette bedden op intensieve zorgen op een week tijd verdubbeld is", zei De Croo op een persconferentie.

"De rode lijn van 500 door Covid bezette bedden op intensieve zorgen is overschreden. Dat is absoluut een zorgwekkende evolutie."

Deltavariant

"We hadden allemaal gehoopt om een winter zonder corona te hebben. Maar ons land is geen eiland. En als we kijken naar de Europese coronakaart, zien we dat die zeer snel rood aan het kleuren is. Dat is ook in ons land het geval."

"We hebben vandaag te maken met een versie van het virus die drie keer besmettelijker is dan de versie waar we vorig jaar tegen gevochten hebben."

Vaccins

"Gelukkig hebben we de vaccins. Gelukkig hebben negen op de tien volwassenen zich laten vaccineren. Het is dankzij jullie inspanning dat we vandaag niet in een lockdown zitten. Het is dankzij jullie dat het leven verder kan gaan."

"We leggen met brede maatregelen de nadruk op voorkomen en beschermen, niet op sluiten. Als we een lockdown willen vermijden, zullen we allemaal voor een stuk verantwoordelijkheid moeten nemen."

Download nu de gratis app van Redactie24