Premier De Croo haalt zwaar uit naar de coronabetoging in Brussel

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Zondag vindt een nieuwe betoging plaats tegen de coronamaatregelen in Brussel. Enkele duizenden personen daagden op. Premier Alexander De Croo (Open Vld) is bijzonder hard voor hen.

"Iedereen heeft het recht om te betogen, maar ik wil daar toch wat over zeggen. Er komen enkele duizenden mensen betogen, maar terzelfdertijd zijn er miljoenen mensen die doen wat nodig is", vertelde Alexander De Croo bij VTM Nieuws.

"Zij hebben zich laten vaccineren en houden zich aan de regels, zij beveiligen zichzelf en de mensen om hen heen. Ik zou dat contrast toch wel eens willen aanduiden."

"U mag een mening hebben, maar ik wil wel een aantal dingen terechtwijzen. Het vaccinatiebewijs is absoluut wettig, dat is meermaals bevestigd geweest door meerdere rechtbanken."

"Mocht iedereen zich gedragen zoals een aantal van de mensen die daar meningen hebben, dan zaten we al maanden in een volledige lockdown."

Daarnaast spreekt de premier ook dreigende taal in de richting van personen die zich tijdens de betoging misdragen.

"Ik stel ook vast dat dit soort betogingen af en toe ook wel leiden tot vandalisme, tot geweld tegen agenten. Ik wil daar zeer duidelijk over zijn: alles zal zeer nabij gevolgd worden, er worden beelden van gemaakt en wie zich misdraagt zal aangehouden worden."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app