Premier De Croo niet blij met overwinning Geert Wilders: "Grote verschillen met Vlaanderen"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Geert Wilders werd de grote winnaar van de verkiezingen in Nederland. Onze premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt niet blij te zijn met de overwinning van Wilders en is er niet van overtuigd dat ook in Vlaanderen extreemrechts in 2024 de verkiezingen zal winnen. 

"Ik ben niet blij met de overwinning van Geert Wilders, maar de verkiezingsuitslag in Nederland is wat ze is", reageert Alexander De Croo in 'De zevende dag' op VRT 1.

"Men probeert vaak Nederland met Vlaanderen te vergelijken, maar daar zijn de verschillen toch vrij groot. Wij hebben tijdens de inflatiecrisis de indexering gehad en de koopkracht beschermd, de kost van de zorg is bij ons veel toegankelijker dan in Nederland. Daar zijn gigantische verschillen."

In de peilingen doet Vlaams Belang het telkens weer uitstekend, maar dat relativeert De Croo. "Ik ga ook mijn ogen niet sluiten voor het feit dat extremisten het ook bij ons in de peilingen goed doen, maar dat zijn peilingen."

"De weken voor de verkiezingen moeten wij als regeringen maar eens komen met ons rapport en zeggen: Kijk dit is wat wij voor jullie gedaan hebben en dit zijn de oplossingen die we geboden hebben."