Nieuwe voorzitter van Vooruit valt Geert Wilders aan

door: STS
Melissa Depraetere - Geert Wilders
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau moest bij Vooruit een stap opzijzetten. Zijn opvolger is Melissa Depraetere. Zij haalt op sociale media uit naar de Nederlandse politicus Geert Wilders.

Wilders behaalde met zijn extreemrechtse partij PVV een klinkende verkiezingsoverwinning in Nederland. Melissa Depraetere, sinds kort ad-interimvoorzitter van Vooruit, denkt er het hare van.

"Geert Wilders is een wolf in schaapsvacht", zegt ze in een filmpje dat ze deelde op sociale media.

"Het extreemrechtse PVV wint de verkiezingen, maar de bevolking verliest. En ook wij hebben daar heel veel lessen uit te trekken."

"Want waar socialisten de strijd aangaan tegen extremen, tegen extreemrechts, maken we het verschil. Daar zorgen we ervoor dat mensen erop vooruitgaan. Overal waar extremen aan de macht zijn, gaan gewone mensen erop achteruit."

"Hier in ons land, met socialisten in de regering, stijgen de lonen het snelst van heel Europa. In Hongarije, met de extreemrechtse Orbán aan de macht, stijgen de lonen het traagst van heel Europa."

"Dat is het verschil tussen een regering met socialisten en een regering zonder socialisten. En het zijn enkel socialisten die die uitdaging kunnen aangaan en die ervoor kunnen zorgen dat mensen erop vooruitgaan. Dat is onze strijd, ook voor volgend jaar."