Jongeren delen lachend vreselijke video van wat ze een man aandeden: "Verschrikkelijk tuig"

door: Redactie
Afbeelding bron: Twitter
Twee jongeren hebben in Nederland gefilmd hoe ze een man van zijn e-bike trappen en die video online gedeeld. Dat deden ze doodleuk met hun naam en heel wat lachende smileys er bij.

Rody Breinburg vond het, afgaande op zijn social media, zelf een hilarisch idee. Samen met een kompaan maakte hij een ritje op een scooter. Toen ze een man op een e-bike passeerde, trapte hij die onderuit. Lachend filmde hij de fietser die languit op het asfalt gaat.

Ondertussen is onduidelijk hoe ver het onderzoek naar de feiten staat. Volgens de landelijke politie heeft het slachtoffer aangifte gedaan. De Amsterdamse politie zegt dan weer dat het slachtoffer zich nog niet bekend heeft gemaakt. De bestuurder zou zich gemeld hebben, de andere is bekend bij de politie.

De Nederlandse extreemrechtse politicus Geert Wilders (PVV) was er als de kippen bij om het filmpje te kapen. “Verschrikkelijk tuig. Hoe lang staan we dit nog toe? Maak de PVV groot in 2021 en we zullen onze straten, steden en dorpen schoonvegen en ontdoen van dit soort lafhartige criminelen.”