Premier De Croo waarschuwt: "Het is een valstrik met de bedoeling onrust te creëren"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Iedereen herinnert zich nog het aprilvisfestival La Boum dat uitmondde in een ware veldslag in Ter Kamerenbos in Brussel. La Boum 2 werd aangekondigd voor vandaag, 1 mei. Premier Alexander De Croo lanceerde dan ook nog een ultieme oproep.

Enkele duizenden hadden aangegeven aanwezig te zijn op La Boum 2, het evenement in Ter Kamerenbos dat op Facebook werd aangekondigd voor 1 mei. De Facebookpagina werd offline gehaald, maar er werd alweer een nieuw evenement aangemaakt.

Premier Alexander De Croo (Open Vld) lanceerde vrijdag nog een ultieme oproep aan iedereen om niet naar La Boum 2 af te zakken tijdens een persconferentie.

"Het is een valstrik met alleen maar de bedoeling om onrust te creëren, om een onveilige situatie te creëren en eigenlijk in gevaar te brengen wat we de afgelopen maanden gedaan hebben."

"Men probeert een valstrik te creëren om de zaken te laten fout lopen. Als de zaken fout lopen dan zijn we daar allemaal het slachtoffer van. Ik zie echt niet in waarom we ons zouden laten verleiden tot iets dat alleen maar negatieve gevolgen zou hebben."