PVDA razend op "arrogante" Delhaize: "Aanvaarden wij niet"

door: STS
Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

Dat supermarktketen Delhaize jobstudenten inzette om stakende personeelsleden te vervangen, is een doorn in het oog van de PVDA. De partij wil zoiets onmogelijk maken in de toekomst.

"De directie zette studenten in om stakend personeel te vervangen om ervoor te zorgen dat winkels openbleven. Wij dienen een wetsvoorstel in om deze praktijk onmogelijk te maken en het recht op collectieve actie te garanderen", zegt Kamerlid Gaby Colebunders van PVDA.

"Wij accepteren deze methoden niet. Met ons wetsvoorstel willen we het recht van de werknemers om zich te verzetten tegen de arrogantie van grote multinationals als Delhaize beschermen."

"Het is vandaag al bij wet verboden om uitzendkrachten in te zetten tijdens stakingsacties. Maar dit is verre van voldoende om ervoor te zorgen dat het stakingsrecht niet wordt ondermijnd. Wij willen dit uitbreiden naar studentenjobs."

"Wanneer banen, arbeidsomstandigheden, lonen of vakbondsvertegenwoordiging bedreigd worden, moet het personeel de multinational Delhaize in de portemonnee kunnen raken om zijn stem te laten horen."