Rousseau verklaart waarom Vooruit tegen btw-verlaging op energie stemde

door: MRO
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau blijft druk zetten om de btw op energie te verlagen naar 6 procent. Hij legt uit waarom zijn partij dan tegen het voorstel van PVDA stemde om de btw te verlagen.

Op zijn facebookpagina deelt Conner Rousseau de mail van een lezer die zich afvraagt hoe ze de eindjes aan elkaar moet knopen met de torenhoge energieprijzen. 

"Berichten zoals deze krijg ik de laatste tijd constant binnen. Verlaag de BTW op energie naar 6%. NU", aldus Rousseau. Hij krijgt al snel de kritische vraag waarom Vooruit dan tegen het voorstel tot btw verlaging van PVDA stemde.

"Wij vragen al langer een verlaging voor naar 6%. Het voorstel van PVDA was een symbolische stemming. Ze heeft geen meerderheid, of wij met Vooruit nu meestemmen of niet. Wie in een regering zit, neemt zijn verantwoordelijkheid om samen te werken", antwoordt Rousseau.

"Een regeringscrisis is het laatste wat ons land nu nodig heeft. Na de corona- en energiecrisis, gaan we land niet nog meer in de miserie storten voor een symbolische stemming."