Situatie tussen Rusland en Oekraïne verontrust de Belg: “Daar denkt men niet aan”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne zou ook wel eens tot bij ons kunnen uitdijen. Vooral in de gasprijs zouden we het kunnen voelen.

Wij vroegen onze lezers of ze schrik hebben dat de Russische president Poetin de gaskraan dichtdraait, waardoor gas nóg duurder wordt bij ons. Een greep uit de reacties...

“Als ze die Rus nog mat meer opjagen, draait hij de kraan dicht en schiet hij wat dingen af en Wereldoorlog III is gestart.”

“Zeer zeker... Machtsmisbruik is nu eenmaal de ware aard van Poetin. En een kortzichtig falend energiebeleid is het kenmerk van onze regeringen.”

“Ze moeten nog wat meer op zijn nek zitten, het zal er dan wel van komen. Wat gaat de Groene Tine dan doen?”

“Die toestanden krijg je als je je afhankelijk opstelt van een grootmacht. En zeker weten dat Poetin zijn hand daar niet voor zou omdraaien.”

“Ons land moet nog wat meer afhangen van een ander land. Goed bezig.”

“Dat is iets waar de politici in België niet aan denken.”

“Gas van Poetin, elektriciteit van Frankrijk, straks ook de boeren nog weg want alles moet natuur worden. Alles invoeren maakt alles peperduur betalen. De Belgen zullen verarmen, wij worden een derdewereldland.”

“Hij zou wel durven Poetin, ik vertrouw hem voor geen haar. Maar de gewone man gaat de dan zeer dure gas niet kunnen betalen en in de kou zitten en in het donker.”

“Hij gaat dat zeker doen. De Belgische regering moet er werk van maken dat wij voor onszelf kunnen voorzien.”

“Ik schrik daar niet meer van, alles is hier te duur geworden.”