Theo Francken weet wat na verkiezingen 2024 zal gebeuren: "Omdat met hen niks aan te vangen is"

door: STS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Theo Francken zegt niet te zien hoe het Vlaams Belang in het geval van een verkiezingsoverwinning in 2024 het land gesplitst zou krijgen.

"In 2024 zullen we de ommekeer maken en ons confederalisme invoeren", sprak de burgemeester van Lubbeek op zijn nieuwjaarsreceptie.

"We zullen de democratische legitimiteit herstellen en de Vlamingen geven waar ze recht op hebben: zelfbestuur, bescherming en een slanke, efficiënte overheid."

Barbara Pas van Vlaams Belang gaf daar op Twitter een reactie op: "Wat Jan Jambon nu niet kan, wat in 2014 zonder de PS en met ruim 30% van de stemmen niet lukte gaat met minder stemmen en met de PS in 2024 wel lukken?"

Theo Francken reageerde op zijn beurt. "Na de stemming van een onafhankelijkheidsmotie in het Vlaams Parlement moet je ook gaan onderhandelen met de PS. Of ga je de wapens nemen?"

"Er moet dan aan tafel gezeten worden met de Franstaligen. Met het Vlaams Belang komen ze gewoon niet aan tafel. Boeken toe. Next. Geen enkele Franstalige partij onderhandelt met het VB. België viert zijn 200-jarig bestaan. Klaar is Kees."

"Een stem voor Vlaams Belang is gewoon verloren zolang jullie niet 'proper op jullie eigen' worden. Niks mee aan te vangen in het kader van natievorming. Enkel negatieve beeldvorming van een racistisch Vlaanderen. Zo triest", besloot Francken.

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24