Uitgezet lid van Vlaams Belang neemt wraak: “Absurd hoge lonen voor leden partijapparaat”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De 23-jarige Carrera Neefs werd door Vlaams Belang uit de partij gezet. De vrouw reageert op wat er allemaal gebeurd is en haalt meteen uit naar de partijtop.

De 23-jarige Neefs kwam in nauwe schoentjes toen ze op 11 november gehuld in een dirndl bloemen neerlegde op het graf van een overleden SS’er op een Duits oorlogskerkhof. De vrouw werd uiteindelijk afgelopen weekend uit de partij gezet. “Ik heb zaterdagavond om 22.26 uur om precies te zijn een e-mail gehad”, zegt Carrera Neefs aan Het Laatste Nieuws. “Een ontslagbericht met heel wat onwaarheden en zelfs leugens.” 

De vrouw werd uitgenodigd voor een gesprek. “Ik heb verschillende keren de statuten opgevraagd van de partij, maar ik heb ze nooit gekregen. Ze zouden me wel een papier willen laten ondertekenen, maar dat was helemaal geen charter voor mandatarissen zoals ze doen uitschijnen. Het was een papier met een soort van schuldbekentenis.” 

Neefs hekelt meteen ook heel wat andere zaken binnen de partij. "Ik vind het erg dat een partijtop trouwens twijfelt aan mijn loyaliteit. Ik was bijna elke dag als partijmillitante de baan op om leden te werven voor de partij en om de standpunten toe te lichten. En allemaal op vrijwillige basis. Dat staat trouwens in schril contrast met de leden van het partijapparaat die absurd hoge lonen opstrijken.”