Van Quickenborne wuift kritiek weg en legt schuld bij Bart De Wever: "Dat is zijn erfenis"

door: STS
Vincent Van Quickenborne
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Justitie Vincent van Quickenborne (Open Vld) heeft de kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever aan zijn adres weggewimpeld.

De Wever was in 'Terzake' scherp voor Van Quickenborne: "Hij ging naar een congres van de Verenigde Naties over veiligheid, hij somde er de prioriteiten van de Belgische Justitie op en de drugsmaffia stond daar niet tussen. Dan val ik van mijn stoel, want de minister moet toch geweten hebben dat de grootschalige razzia tegen de drugsmaffia dinsdag ging gebeuren. Ik val echt van mij stoel."

Van Quickenborne reageerde op VTM: "Dat is spijkers zoeken op laag water. Ik had twee verklaringen, en dat is een internationale verklaring geweest. Ik heb ook een tweede verklaring afgelegd op dat congres, waarin heel specifiek werd verwezen naar de strijd tegen drugscriminaliteit."

De minister pareerde ook de kritiek van De Wever dat de politie in Antwerpen niet genoeg middelen zou krijgen. "Ik vind het toch een beetje gemakkelijk van mijnheer De Wever om dat te zeggen. Zijn partij heeft jarenlang de veiligheidsdepartementen bezet. En de erfenis van Bart De Wever is dat de federale gerechtelijke politie van Antwerpen vandaag een tekort heeft van 25%. Maar we gaan hen versterken met 100 mensen en 25 specialisten."