Vandenbroucke krijgt lof: "Later gaan we zeggen: chance dat Frank daar nog zat"

door: STS
Frank Vandenbroucke
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) krijgt lofbetuigingen van zijn partijvoorzitter, Conner Rousseau.

Rousseau gaf in 'Terzake' toe dat de politiek de jongste weken geen al te beste beurt gemaakt had. "Ik wil mijn collega's toch nog eens oproepen dat dit wel de regering van de laatste kans is."

"Er komt nu een nieuw Overlegcomité, wij verwachten daarvan dat er nu eindelijk eens een daadkrachtig stappenplan komt, waarbij ze tonen dat de politiek wél aan hetzelfde zeel kan trekken."

Rousseau's partijgenoot Frank Vandenbroucke zei eerder dat het "een politieke mislukking" zou zijn indien er op het volgende Overlegcomité geen akkoord gesloten zou kunnen worden over dat stappenplan.

"Natuurlijk, dan is de politiek mislukt", zegt Rousseau. "Maar ik denk dat wij het meest verantwoordelijk zijn van heel die bende."

"Ik vind het wel belangrijk dat iémand zijn verantwoordelijkheid nog neemt. Iedereen komt daar met een wensenlijstje op het Overlegcomité, met wat zij voor hun achterban willen. En dan heb je een Frank Vandenbroucke, die zegt: ik moet hier het algemeen belang dienen. Dat is wat socialisten doen, hé."

"Dat is niet de gemakkelijkste weg, maar wel de verantwoordelijke weg, waar we later op gaan terugkijken en zeggen: chance dat Frank daar nog zat."

Blijf op de hoogte met de gratis app van Redactie24