Verplichte test, ook voor volledig gevaccineerden: Dit verandert vanaf 31/8

door: MRO
Corona - coronatest
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf 31 augustus geldt een strenger testbeleid. Ook volledig gevaccineerden zullen zich in sommige gevallen verplicht moeten laten testen. 

De delta-variant is meer besmettelijk en daarom werd beslist onderstaande aanvullende maatregelen in te voeren vanaf 31 augustus.

Als u bent teruggekeerd uit een rode zone binnen de Europese Unie of uit een van deze landen en u beschikt niet over een vaccinatie- of herstelcertificaat, moet u zich op de eerste en de zevende dag na uw terugkeer laten testen. Deze tests zijn gratis. Als de testresultaten positief zijn, is isolatie verplicht.

Als u bent teruggekeerd uit een rode zone buiten de Europese Unie, moet u zich, zelfs als u een vaccinatie- of herstelcertificaat hebt, op de eerste en de zevende dag na uw terugkeer laten testen. Deze tests zijn gratis. Als de testresultaten positief zijn, is isolatie verplicht.

Alle personen die een hoog-risicocontact hebben gehad met een Covid-positieve persoon, ook volledig gevaccineerde personen, moeten zich op de eerste en de zevende dag na het contact laten testen. Quarantaine is verplicht voor degenen die niet volledig gevaccineerd zijn (10 dagen, maar kan worden ingekort tot 7 dagen als de tweede test negatief is).

Tags coronatest