Viroloog Emmanuel André woedend: "Brengt gezondheid van bevolking in gevaar"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Emmanuel André is bijzonder boos. De reden is het voorstel van Pierre-Yves Jeholet (MR), de minister-president van de Franse Gemeenschap, om het Overlegcomité samen te roepen om mogelijke versoepelingen te bespreken.

Jeholet maakte duidelijk dat hij vindt dat het Overlegcomité opnieuw samen moet komen om versoepelingen voor de eindejaarsperiode te bespreken. 

Emmanuel André, die in Vlaanderen bekend werd als woordvoerder tijdens de persconferenties van het Crisiscentrum, reageert woedend. Volgens de viroloog is er absoluut geen ruimte om te gaan versoepelen. Hij zegt dat MR met de gezondheid van de bevolking speelt.

"Op deze manier te brengt de MR niet alleen de gezondheid van onze bevolking in gevaar, maar ook onze economie, die behoefte heeft aan stabiliteit en vooruitzichten. En tot slot speelt het met elke loyaliteit tegenover onze regeringen die deze crisis moeten doorstaan."

Ook Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) uitte zijn verontwaardiging op Twitter over het voorstel van Jeholet.