Vlaams Belang boos om sluiten van Brusselse cafés: “Niets onder controle"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf donderdag gaan de cafés in Brussel voor minstens een maand dicht. Dit moeten helpen om er het coronavirus onder controle te krijgen.

Het Vlaams Belang vindt het een te drastische maatregel. "Het sluiten van de cafés is een draconische maatregel en schiet haar doel voorbij", zo stelt senator Bob De Brabandere, Brussels Vlaams Belang-voorzitter. 

"De Brusselse regering en de burgemeesters zijn verantwoordelijk voor het economisch en sociaal bloedbad dat hier op gaat volgen, omdat ze nagelaten hebben op tijd de nodige maatregelen te treffen.” 

"Laatste maanden was er niets onder controle"

“De laatste maanden was er niets onder controle, de contactopsporing loopt spaak, de communicatie naar de bevolking mislukt volledig... Het rijtje is eindeloos. Maar dit zal de doodsteek voor veel Brusselse cafés zijn."

‘Men moet de besmettingen op wijkniveau bekijken en waar nodig een lokale softe lockdown opleggen en tevens handhavend optreden waar men de maatregelen continu met de voeten treedt", bedenkt De Brabandere zich.

"Dit is iedereen - overtreders en brave mensen - straffen. De overtreders gaan nu blijven overtreden terwijl het draagvlak voor maatregelen bij de brave mensen verder wordt ondermijnd. Wie is hiermee gebaat?"