Wouter De Vriendt (Groen) maakt balans op nadat hij fakkel overnam van Kristof Calvo

door: WVDS
Wouter De Vriendt
Afbeelding bron: Photonews

Wouter De Vriendt nam enkele maanden geleden de fakkel over van Kristof Calvo als fractieleider van Groen-Ecolo in de Kamer. Hij voelt zich goed in zijn rol en benadrukt dat hij steeds op zoek gaat naar raakpunten tijdens discussies met andere partijen. “Anders geraak je niet ver in de politiek”, klinkt het.

“Ik ben heel blij dat ik die kans heb gekregen en met het vertrouwen van de collega’s in de fractie. Het is een grote verantwoordelijkheid omdat het vrij lang geleden is dat we met Groen in de regering hebben gezeten”, vertelt Wouter De Vriendt aan Redactie24.

“We drukken onze stempel op het beleid van de Vivaldi-regering. Mijn taak is dan ook zorgen dat alles vlot verloopt en te waken over het gemeenschappelijke project van de regering.”

“Maar tegelijk zie ik er ook op toe dat parlementsleden van onze partij voldoende aan bod komen in de verschillende commissies en over de verschillende thema’s, want we zijn een partij die een duidelijk verhaal heeft. En wij willen natuurlijk ook ons eigen verhaal naar buiten brengen, ook al zitten we in de regering.”

Evenwicht bewaren

“Ik tracht een goed evenwicht te bewaren als fractieleider van een meerderheidspartij. Ik ben iemand die graag debatteert en die zelf op zoek gaat in discussies naar punten van overeenkomst, anders geraak je niet ver in de politiek.”

“Mijn taak omvat sowieso het algemeen beleid. Zelf voer ik ook graag debatten. Daarnaast heb ik nog altijd mijn eigen thema’s als fractieleider. Ik werk op Buitenlandse Zaken en Defensie wat grote pakketten zijn. Daarnaast ben ik ook voorzitter van de commissie Congo koloniaal verleden.”