Bart De Wever wil maandag formatienota voorleggen: Verrassend is dat deze partij allicht geen uitnodiging krijgt

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Er lijkt eindelijk wat schot te komen in de Vlaamse regeringsvorming. Formateur Bart De Wever (N-VA) schakelt een versnelling hoger.

Aangezien de Franstalige socialisten niet met de N-VA willen praten, liggen de federale regeringsonderhandelingen compleet lam. Bart De Wever heeft daarom besloten om niet meer te wachten en de kat uit de boom te kijken.

De Wever wil de regeringsvorming langs Vlaamse kant in een stroomversnelling brengen. Dat heeft Het Nieuwsblad vernomen. Een goedgeplaatste bron laat de krant weten dat N-VA ten laatste maandag een nota met concrete plannen zal voorleggen aan Vlaams Belang, CD&V, Open VLD, en SP.A. Of ook Groen! die nota te zien zal krijgen, is nog onduidelijk. N-VA zou rechtsere accenten willen leggen en de vrees is dat Groen! daar nooit akkoord mee zal gaan.

Verrassend, want Groen! ging er wel op vooruit tijdens de voorbije verkiezingen.
Met die rechtsere accenten wil N-VA ook tonen dat ze het signaal van de kiezer echt wel begrepen hebben. Bovendien wil ze zo Vlaams Belang ook de wind uit de zeilen halen. Een puntje uit die nota zou zijn dat de sociale zekerheid beperkt zal worden voor nieuwkomers.