"Zoveel Vlamingen in armoede, beschamend": Vlaams Belang neemt opvallend initiatief: "Voor 2 euro"

door: STS
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang lanceert dit najaar de solidariteitscampagne 'Een hart voor onze mensen'. Er zal soep verkocht worden, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

"We zullen de komende drie weken met de parlementsleden en honderden vrijwilligers meer dan zestig markten bezoeken", zegt Vlaams Parlementslid Guy D'haeseleer, die het gezicht van de campagne zal worden.

"Voor de prijs van twee euro krijgen de marktgangers een tas soep met bijhorende button. De inkomsten hiervan gaan naar de vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit."

Tom Van Grieken

"Eén op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Dit komt neer op maar liefst 610.000 Vlamingen in armoede, een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen", stelt VB-voorzitter Tom Van Grieken.

"Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen, om iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen een menswaardig bestaan te garanderen."

Concreet pleit Vlaams Belang voor een verlaging van de btw op energie van 21% van 6%.

Download nu de gratis app van Redactie24