Meghan Markle schrijft opmerkelijke brief aan koning Charles

door: ASX

Over exact twee weken is de grote dag aangebroken voor Charles Mountbatten-Windsor. Op zaterdag 6 mei wordt Charles officieel tot nieuwe koning van het Verenigd Koninkrijk gekroond. Een bijzonder heugelijk moment, al zal niet iedereen op de plechtigheid aanwezig zijn.

Onder meer Meghan Markle, de echtgenote van prins Harry, stuurt haar kat naar Westminster Abbey. Niets nieuws onder de zon. De verstandhouding tussen de Amerikaanse Meghan en haar schoonfamilie zit al enkele jaren niet goed.

In een ophefmakend interview met Oprah Winfrey vertelde een geëmotioneerde Meghan in 2021 dat ze aan het hof geconfronteerd werd met racistische uitspraken over de huidskleur van haar zoontje Archie. Welke royal die uitspraken heeft gedaan, werd nooit expliciet vermeld, al wijzen velen in de richting van de koning zelf.

Het Britse magazine ‘The Telegraph’ schrijft nu dat er kort na het interview briefverkeer plaatsvond tussen Meghan en haar schoonvader. Daarin zou ze de ‘racistische’ royal bij naam genoemd hebben. Tot een verzoening kwam het allerminst. Na het verschijnen van Harry’s biografie ‘Spare’ lijkt het water zelfs dieper dan ooit.