Trieste vaststelling over koning Filip: "Komt nooit meer goed"

door: LHX
Koning Filip
Afbeelding bron: Photonews

'Albert & Paola' is een bijzonder nieuw boek van royaltywatcher Jo De Poorter. Het is een eerbetoon aan de uitzonderlijke liefde tussen koning Albert en koningin Paola, maar met een kritische noot.

De relatie tussen koning Albert en koningin Paola en hun kinderen is nooit geweest wat die moest zijn. Al op jonge leeftijd werden Filip, Laurent en Astrid in gastgezinnen en internaten geplaatst, ook al was hun school vlakbij.

Jo De Poorter steekt zijn afkeuring voor die beslissing niet onder stoelen of banken. "Dat moet toch verschrikkelijk zijn voor een kind?", zegt hij in Primo.

Bovendien werden Filip en Laurent naar een Nederlandse school gestuurd, terwijl ze geen woord Nederlands spraken. "Dat is toch ongelooflijk? Bijna kindermishandeling", vindt Jo.

Dat alles heeft hen alle drie enorm getekend. Zelfs tussen Filip, Laurent en Astrid is er weinig warmte. "Ze hebben geen goeie relatie en dat komt nooit meer goed, vrees ik."

Jo ziet gelukkig wel een lichtpuntje: alle drie zijn ze volgens hem fantastische ouders. "Ze hebben alle drie besloten dat ze het anders gingen aanpakken dan hun ouders. Chapeau daarvoor!"