ALDI voert verandering door: 'Op vraag van klanten'

door: MRO
Aldi
Afbeelding bron: Shutterstock/Franc-o

ALDI heeft een jaar geleden een kassaloze winkel geopend in het centrum van Utrecht, onder de naam ALDI Shop & Go. Het doel is om het winkelen zo makkelijk en snel mogelijk te maken voor de klanten. ALDI heeft het afgelopen jaar het systeem verder geoptimaliseerd, mede dankzij de feedback van de klanten.

Een van de verbeteringen is dat klanten nu ook zonder app kunnen winkelen. "We merkten dat sommige klanten liever geen app wilden downloaden en gebruiken. Nu kan iedereen de winkel in, zelfs zonder app", zegt projectleider Omar Sadaty.

Klanten van ALDI wilden graag zonder gebruik van de app kunnen betalen. "Ook kunnen klanten nu met bankkaart betalen, wat een veelgestelde vraag was", aldus Sadaty.

Hoe doe je boodschappen in de kassaloze ALDI?

Klanten kunnen hun boodschappen direct in hun tas leggen, zonder ze te hoeven scannen. Aan het einde van de winkel kunnen ze afrekenen bij een betaalzuil, met hun bankkaart, Apple Pay, Google Pay of credit card. Na betaling krijgen ze een bon met een QR-code, waarmee ze de winkel kunnen verlaten.

Klanten die wel de app willen gebruiken, hebben nog meer gemak. De app rekent de boodschappen automatisch af via de gekoppelde betaalmethode en genereert een QR-code om de winkel te verlaten. De app geeft ook inzicht in het aankoopbedrag en de bespaarde tijd.

ALDI Shop & Go is een uniek concept in Nederland waarmee de supermarktketen laat zien dat ALDI vooroploopt in de toekomst.