Bacterie in product van OKay: "Bel de huisarts bij deze symptomen"

door: STS
OKay
Afbeelding bron: Photonews

OKay en OKay Compact roepen in overleg met voedselagentschap FAVV een product terug van bij de klanten.

Het gaat om 'Kippers - gerookte haringfilet' (2 stuks / ± 240 g) van het merk Boni Selection. Er werd de aanwezigheid van een gevaarlijke bacterie vastgesteld.

"Bij microbiologische controles door de leverancier zelf werd de aanwezigheid van Listeria monocytogenes vastgesteld", meldt het FAVV.

Het product, met artikelnummer 27790 en lotnummer 14140622, draagt als uiterste houdbaarheidsdata 10/7/2022 en 12/7/2022.

Het product werd van 21 juni tot en met 30 juni verkocht bij OKay en Okay Compact. De supermarkten hebben het product uit de rekken gehaald.

Aan klanten wordt gevraagd om er niet van te eten. Zij kunnen hun aankoopbedrag terugbetaald krijgen indien ze het product terugbrengen naar de winkel..

Listeria

De Listeria-bacterie kan misselijkheid en braken, buikkrampen, diarree of constipatie, hoofdpijn en blijvende koorts (grieperig gevoel) veroorzaken. "Een besmetting kan vooral gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen (mogelijkheid tot miskraam), personen met een verminderde immuniteit en ouderen."

"Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24