De waarheid over de prijsstijgingen in supermarkten: slecht nieuws voor klanten van Aldi en Lidl

door: MRO
supermarkt - kassa
Afbeelding bron: lunopark / Shutterstock.com

We voelen het allemaal in onze portemonnee wanneer we aan de kassa staan van de supermarkt: eten en drinken zijn het afgelopen jaar fors duurder geworden. Maar in welke supermarkten stegen de prijzen het meest?

Databedrijf Daltix volgt de evolutie van de prijzen in verschillende supermarktketens in België. Daaruit blijkt in welke supermarktketens de prijzen het meest zijn gestegen ten opzichte van een jaar geleden.

Enigszins verrassend gingen de prijzen het meest omhoog bij Aldi en Lidl, uitgerekend twee discounters die sterk inzetten op lage prijzen. Bij Aldi betaal je nu 18,08% meer dan een jaar geleden, bij Lidl 16,33%.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn de prijzen van huismerken veel sterker zijn gestegen dan die van A-merken. Dat verklaart waarom de prijzen bij Aldi en Lidl het sterkst zijn toegenomen.

De prijzen stegen het afgelopen jaar het minst bij Delhaize en bij Colruyt. Bij Delhaize betaal je nu 6,95% meer, bij Colruyt 7,67%.

Er is een enorm aanbod aan supermarkten in Vlaanderen. Dat zorgt ervoor dat bij veel supermarkten het water aan de lippen staat. In het Vlaams Parlement wordt, na de ontwikkelingen bij Delhaize, nagedacht over een supermarktenstop.

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app