Decathlon grijpt drastisch in: Klanten gaan niet weten wat ze zien

door: STS
Decathlon
Afbeelding bron: Decathlon

Decathlon gaat ingrijpende wijzigingen doorvoeren. Er wordt een nieuwe merkidentiteit gelanceerd, de winkels krijgen een nieuwe inrichting en er komt een nieuw, vereenvoudigd merkenportfolio.

Om te beginnen gaat Decathlon een nieuw logo gebruiken, 'de Orbit' genaamd. Die moet "beweging, de ambitie om nieuwe hoogten te bereiken en circulariteit" uitdrukken. En ook in de winkels zal er een nieuwe wind waaien.

"In de komende maanden worden meer dan 1.700 winkels over de hele wereld gerenoveerd met een geheel nieuwe opstelling, waarbij klanten intuïtieve navigatie, verhoogde productzichtbaarheid, boeiende fysieke en digitale displays en een esthetisch aangename sfeer wordt geboden."

Digitaal komt er een wereldwijde herziening van de e-commerce website. "Om klanten altijd en overal een naadloze winkelervaring te bieden."

Quechua en andere merken

Verder komt er een nieuw en vereenvoudigd merkenportfolio met negen categorie-specialisten: Quechua (berg), Tribord (water en wind), Rockrider (outdoor fietsen), Domyos (fitness), Kuikma (racket), Kipsta (teamsporten), Caperlan, Btwin en Inesis. Daarnaast zijn er vier expertmerken: Van Rysel, Simond, Kiprun en Solognac.

Volg Redactie24 nu op Instagram