Grote woede bij Decathlon na ernstig incident: "We betreuren dit, het is verboden!"

door: STS
Decathlon
Afbeelding bron: MRO

Bij sportwinkelketen Decathlon zijn ze niet te spreken over de illegale bijeenkomsten die straatracers houden op een parkeerterrein van de winkel. Het liep er helemaal mis.

Straatracers verzamelen wel vaker in een overdekte parking in Antwerpen, die gehuurd wordt door Decathlon, Kinepolis en Brico. De politie kan er niets tegen doen, omdat het gebeuren op privédomein plaatsvindt.

Nu heeft er zich een ongeval voorgedaan in de parking. Een van de straatracers reed door de muur van het gebouw, met een groot gat in de gevel tot gevolg. De bestuurder bleef ongedeerd, hij had geluk dat de wagen bleef steken in de muur en niet naar beneden viel.

"Wij betreuren de illegale straatraces op de parkeerterreinen rond onze winkels", liet Decathlon weten in een schriftelijke reactie aan VTM. "De deelnemers brengen hun eigen leven en dat van anderen nodeloos in gevaar."

"Daarnaast zorgen ze voor overlast bij de omwonenden. We wensen te benadrukken dat Decathlon waar nodig maatregelen neemt om deze verboden bijeenkomsten te ontmoedigen."