Delhaize, Colruyt en Albert Heijn halen chips uit de rekken: "Niet van eten"

door: STS
Albert Heijn
Afbeelding bron: Albert Heijn

Supermarktketens Albert Heijn en Delhaize roepen in overleg met het FAVV chips terug van bij de klanten.

Het gaat bij Albert Heijn om 'AH tortilla chips naturel biologisch'. "Het probleem is een te hoog gehalte tropaanalkaloïden", meldt het FAVV.

"Albert Heijn vraagt haar klanten om deze producten niet te consumeren en ze terug te brengen naar het verkooppunt. Daar worden ze terugbetaald."

Delhaize

Bij Delhaize gaat het om 'Tortilla chips Natuur BIO 150g' en 'Delhaize Tortilla chips Chili BIO 150g'.

"Delhaize heeft in overleg met het FAVV besloten om deze producten uit de verkoop te halen en terug te roepen van bij de consument wegens de aanwezigheid van sporen van tropanische alkaloïden in maïsmeel."

"Delhaize vraagt haar klanten om onderstaande producten niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt. De terugbetaling van elk betrokken product is verzekerd."

Colruyt

Bij Colruyt gaat het om het item 'Boni Selection Bio Tortilla Rolls Tomaat (125 g)'. Ook in dit geval gaat het om een te hoog gehalte aan tropaanalkaloïden.

"Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werd het betrokken product in alle winkels uit de rekken gehaald."

Maak nu kennis met de gratis app van Redactie24