Delhaize grijpt drastisch in: "Willen niet dat klanten toevlucht nemen tot minderwaardige producten"

door: MRO
Supermarkt - Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

Delhaize grijpt drastisch in om de koopkracht te ondersteunen met prijsverlagingen op het eigen huismerk. De supermarktketen voert prijsverminderingen door van 5% tot 30% op een selectie van 500 basisproducten van Delhaize.

Delhaize wil al het mogelijke doen om de koopkracht van zijn klanten te blijven garanderen. Vanaf 16 juni stuurt de Leeuw van Delhaize zijn Kleine Leeuwtjes de wereld in, om 500 basisproducten van het huismerk tegen scherpe prijzen in de kijker te zetten. 

De supermarktketen beseft dat het huishoudbudget meer dan ooit onder druk staat. "In deze tijden van hoge inflatie kunnen wij niet onverschillig toekijken hoe sommige statistieken aantonen dat het risico bestaat dat de consument zijn toevlucht neemt tot minderwaardige en minder gezonde producten”, zegt Xavier Piesvaux, CEO van Delhaize.

“Wij zijn ervan overtuigd dat onze missie om een gezonde, kwaliteitsvolle levensstijl te ondersteunen niet onder druk mag worden gezet door een hoge inflatie."

De prijsverlagingen worden doorgevoerd in alle winkels van Delhaize en ook online via delhaize.be. Na een analyse werd een korf samengesteld van de 500 meest gekochte basisproducten zoals groenten en fruit, pasta’s, dranken, wasmiddelen, hygiënische producten, maar ook dierenvoeding.

"Het gaat hier niet om een stunt van een paar weken", zegt Xavier Piesvaux. "Met deze prijsverlagingen willen wij voor deze 500 basisproducten het prijsverschil met andere supermarkten tot een minimum terugbrengen."